2003 Cavalier Rear Defrost Doesnt Work - Chevrolet Forum - Chevy Enthusiasts Forums

2003 Cavalier Rear Defrost Doesnt Work


  Reply  
district2453's Avatar
CF Beginner

Join Date: Jan 2010
Posts: 1

January 25th, 2010, 8:12 PM   #1  
2003 Cavalier Rear Defrost Doesnt Work

I have a 03 cavalier the rear defrost doesnt work. When I hit the defrost button the light doesnt come on nor does the rear defrost. Any ideas?

 
UnRumble's Avatar
CF Beginner

Join Date: Dec 2006
Posts: 6

February 15th, 2010, 4:33 PM   #2  
I had this problem in my 98 cavalier. My dad and I worked to measure whether or not the rear defrost strips were receiving electricity or not. We were confused when we discovered that they were receiving an electrical charge. When the button was pressed, it made a clicking sound as if trying to start and struggling. Eventually we found out it was simply just the button. It must have been sticking or poorly connected. We just sort of worked with forcing it off to different sides and applying varying amounts of pressure to it and the rear defroster just sort of came back on. It took a lot of playing about with it. We even tried taking off the front panel but still couldn't really get good access to it. I know it may not help with your situation but that's how we remedied it.

 
s34n's Avatar
CF Veteran

Join Date: Nov 2009
Posts: 1,042
sacramento,ca

February 17th, 2010, 12:36 AM   #3  
check the fuse, and check to make sure your getting voltage

 
Tags
Search this Thread
Sponsors
Related Topics