Go Back   Chevrolet Forum - Chevy Enthusiasts Forums > General Discussion Forums > General Tech
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Register Photos FAQ Members Search Today's Posts Mark Forums Read GarageUsed CarsVendors TSB & Recalls
Search
Welcome to Chevrolet Forum - Chevy Enthusiasts Forums

General Tech Good at troubleshooting? Have a non-specific issue? Discuss general tech topics here. IF YOUR QUESTION IS SPECIFIC TO A CERTAIN MODEL, IT DOES NOT GO IN THIS SECTION.

Reply
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools
  #1  
Old 05-05-2010, 05:46 PM
CF Beginner
 
Join Date: May 2010
Location: Raton
Posts: 7
Default 283 wont start HELP!!!

I got 62 chevy c10 with a 283. started fine the other day and now nothing! no power to anything lights stereo nada. she does start when i put screw driver to starter and when i turn on lights she dies. Any ideas?
Register today for free or log-in if already registered to remove this ad!
Reply With Quote
  #2  
Old 05-05-2010, 06:44 PM
maxxman04's Avatar
CF Veteran
1990 Chevrolet Camaro
 
Join Date: Dec 2009
Location: kentucky
Posts: 1,854
http://www.facebook.com/home.php?ref=hp
Default

fuses, ignition switch, cable connections
__________________
rednekper4mince. keepin duct tape and bailing wire in business.
Reply With Quote
  #3  
Old 05-05-2010, 08:10 PM
CF Junior Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 62
Default

Quote:
Originally Posted by gates62 View Post
I got 62 chevy c10 with a 283. started fine the other day and now nothing! no power to anything lights stereo nada. she does start when i put screw driver to starter and when i turn on lights she dies. Any ideas?
Check the voltage at the battery while it is not running.Than again while it is running.The difference is the charging system.It's the charging system that I think isn't working so the engine is running totally off the battery and killing it.

Let us know what you have found.

Stereo???.Is that a new addition??.
Reply With Quote
  #4  
Old 05-05-2010, 11:15 PM
CF Beginner
 
Join Date: May 2010
Location: Raton
Posts: 7
Default

stereo is a new addition.
Reply With Quote
  #5  
Old 05-05-2010, 11:16 PM
CF Beginner
 
Join Date: May 2010
Location: Raton
Posts: 7
Default

fuses are good and ignition switch is good not sure on cables
Reply With Quote
  #6  
Old 05-06-2010, 03:57 AM
mudmaniac's Avatar
Super Moderator
Ride of the Month
May 2009
1987 Chevrolet K Blazer
My Garage
 
Join Date: Jan 2008
Location: Westminster, Md.
Posts: 1,640
Send a message via Skype™ to mudmaniac
Default

Sounds like the source of the problem would be in the positive connection between the battery and the fuse center.
__________________

MudManiac
Helpful Site Usage articles:

Vote in the May TOTM Contest
How To Post a Signature
How To Create a Photo Gallery
Posting Links, Images, etc. Using BB Code Tags
NEW!! Create your own garage!


95 Tahoe 383cu.in./350hp/425ftlbs
6" lift 16x35x16 Boggers
Reply With Quote
  #7  
Old 05-06-2010, 10:13 AM
Super Moderator
 
Join Date: May 2008
Posts: 2,340
Default

Higates62,

Welcome to the Chevy Forums.

Ignore this if you've already done it, but replace your battery cables. The battery cables can cause you a world of grief.
They tend to corrode from the inside, under the insulation. Don't forget the engine-to-firewall ground strap.

As your wires corrode, your battery CCAs wind up going to heating up corrosion in your wires, instead of going to your starter.
Reply With Quote
  #8  
Old 05-10-2010, 03:45 PM
CF Beginner
 
Join Date: May 2010
Location: Raton
Posts: 7
Default

replaced both battery cables! still not run the starter clicked over a few times but not enough to turn over engine.
Reply With Quote
  #9  
Old 05-11-2010, 01:20 PM
CF Beginner
 
Join Date: May 2010
Location: Raton
Posts: 7
Default

battery was dead she wants to start now but she dont seem like its getting spark going to check coil thanx for all the help!
Reply With Quote
Old 05-11-2010, 01:20 PM
 
 
 
Reply

Tags
1957, 283, 62, chevrolet, chevy, fire, forums, problems, run, star, start, starter, turn, wires, wont


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Advertising

Featured Sponsors
Vendor Directory
Our Sponsors
All times are GMT -5. The time now is 08:03 AM.

Internet Brands, Inc.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
SEO by vBSEO ©2010, Crawlability, Inc.

Emails Backup