unplug the MAF sensor? - Chevrolet Forum - Chevy Enthusiasts Forums

unplug the MAF sensor?


  Reply  
truckcrammedaro's Avatar
CF Beginner

Join Date: Feb 2010
Posts: 8

June 18th, 2010, 6:42 PM   #1  
unplug the MAF sensor?

hello i have an '93 oldsmobile cutlass ciera s 3.3 litre with about 160,000 on it. after experiencing some engine hesitation when first accelerating i put new plugs, wires, air filter, fuel filter, sending unit, O2 sensor, vacume lines, cleaned injectors, it got to the point that the car wouldn't move without unplugging the mass airflow sensor. New MAF didn't fix the problem, the car is still undriveable without the maf sensor unplugged. has anyone experienced this problem/ have a solution? plus the obd doesn't set off a code untill the maf is unplugged. i don't think it has map sensor, maybe the tps? Anything would help thanks.

 
truckcrammedaro's Avatar
CF Beginner

Join Date: Feb 2010
Posts: 8

June 19th, 2010, 12:49 AM   #2  
so yeah its the tps 200 dollar lesson learned.

 
truckcrammedaro's Avatar
CF Beginner

Join Date: Feb 2010
Posts: 8

August 5th, 2010, 2:18 PM   #3  
ok so three maf's, new knock, tps, filters, o2, fuel sending unit, computer, and a punched out cat, and the car still isn't working. it also has new plugs and wires and i cleaned the injectors and fixed any bad vacuum lines. anyone have any ideas?

 
mikeross's Avatar
CF Beginner

Join Date: Sep 2009
Posts: 27

August 9th, 2010, 11:43 AM   #4  
In previous posts you said that you replaced the mass air flow sensor and other parts, did you check the resistance at the maf connector?


Last edited by mikeross; August 9th, 2010 at 10:00 PM.
 
2wd-K5's Avatar
CF Pro Member

Join Date: Jul 2010
Posts: 846
salmon arm BC

August 14th, 2010, 12:51 PM   #5  
have you done a cylinder pressure check?

 
Tags
Search this Thread
Sponsors
Related Topics