Go Back   Chevrolet Forum - Chevy Enthusiasts Forums > Past Chevy Truck, SUV & Vans > S-10 & Blazer
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Register Photos FAQ Members Search Today's Posts Mark Forums Read GarageUsed CarsVendors TSB & Recalls
Search
Welcome to Chevrolet Forum - Chevy Enthusiasts Forums

S-10 & Blazer 1982-2005
The S-10 and Blazer was arguably the most versatile and accessorizable mid-size truck and SUV on the market.
Platform: S/T-series & GMT 330

Reply
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools
  #1  
Old 12-09-2006, 05:03 PM
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 2
Default 2001 S10 will not go to 4HI 4WD

I have a 2001 S10 4X4 ext. cab, 114000 miles. A few days ago on snowy pavement in drive stopped at a stop sign, pressed button for 4HI, light flashed and went back to 2HI. Next day, in a snowy parking lot, placed truck in park, pressed 4HI, no response. Same thing if you have it in drive. In neutral, if you press 4HI, light blinks, goes back to 2HI. Press 4LO, both 4HI and 4LO lights blink, goes back to 2HI. I can hear th transfer case motor doing something, not for sure what though. GM dealer told me most common item they have seen replace is the vacum switch, runs about $35. I see where someone with a 2002 S10 Blazer is having the exact same problem I'm having. Can anybody offer up any suggestions? Thanks so much!
Register today for free or log-in if already registered to remove this ad!
Reply With Quote
  #2  
Old 12-11-2006, 01:42 PM
CF Pro Member
 
Join Date: Oct 2006
Location:
Posts: 611
Default RE: 2001 S10 will not go to 4HI 4WD

The vacum switch is a common problem.
Reply With Quote
  #3  
Old 12-12-2006, 08:46 PM
GUS GUS is offline
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 3
Default RE: 2001 S10 will not go to 4HI 4WD

I HAVE A 2003 CHEV S-10 CREW CAB 4X4 AND HAD THE SAME PROBLEM. IN THE PASSENGER SIDE KICK PANEL THERE IS WHAT THEY CALL THETRANSFER CASE CONTROL MODULE . I TOOK THE PANEL OUT AND THE ELECTRICAL THAT GOES IN THE CONTROL MODULE WAS CORODED.I CLEAN OUT THE PINS AND PUT DIELECTRIC GREASE ON THE CONTACTS NOW EVERYTHING WORKS GREAT.HOPE IT MIGHT SOLVE YOUR PROBLEM
Reply With Quote
  #4  
Old 12-29-2006, 08:23 PM
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 2
Default RE: 2001 S10 will not go to 4HI 4WD

Gus,

Thanks very much. I did find corrosion in the connectors, both male and female. Used Permatex SA-8 battery cleaner. Foamed up and let it dry. Reconnected and everything is working fine now. Again, thanks much for the advice!
Reply With Quote
Old 12-29-2006, 08:23 PM
 
 
 
Reply

Tags
01, 03, 1995, 2001, 4hi, 4wd, blazer, case, fwd, module, motor, reviews, s10, transfer, wont, working


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Advertising

Featured Sponsors
Vendor Directory
Our Sponsors
All times are GMT -5. The time now is 10:15 PM.

Internet Brands, Inc.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
SEO by vBSEO ©2010, Crawlability, Inc.

Emails Backup