96 s10 4.3 won't start after warm-up - Chevrolet Forum - Chevy Enthusiasts Forums

Go Back   Chevrolet Forum - Chevy Enthusiasts Forums > Past Chevy Truck, SUV & Vans > S-10 & Blazer
Log In 

S-10 & Blazer 1982-2005
The S-10 and Blazer was arguably the most versatile and accessorizable mid-size truck and SUV on the market.
Platform: S/T-series & GMT 330

LinkBack Thread Tools Search this Thread
Old 08-22-2008, 09:49 PM
Join Date: Aug 2008
Posts: 3
Default 96 s10 4.3 won't start after warm-up

Hello, I have a 96 s10 w/4.3L engine. (CSFI) It starts and runs great when the engine is cold. After the engine is warmed up and shut off, the truck will not start again until it sits for awhile. The truck just quits running sometimes also and I must let it sit awhile before it will start. I can also smell a fairly strong fuel odor around the truck when it runs or when it cranks and won't start. If the problem is an injector, poppet valve or fuel pressure regulator, would the truck run so well when cold? Could a bank 1 o2 sensor cause this problem when it reaches operating temp.? Thanks for any help. Mark (The fuel pump, coil, MAF sensor, crankshaft position sensor and distributor cap have been changed in the last few months, but the truck had this problem before all these parts were changed.)
Reply With Quote
Old 08-23-2008, 06:14 AM
Join Date: Aug 2008
Posts: 3
Default RE: 96 s10 4.3 won't start after warm-up

Thanks.....The check engine light is not on and there are no codes. I really wish there were codes.
Reply With Quote

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
4L60E won't stay in OD after warm up on highway Conklincopper General Tech 0 03-31-2015 07:22 AM
1991 S10 won't start after new gas tank Mike Barker S-10 & Blazer 5 01-19-2013 09:37 PM
k5 blazer will not start after it gets warm ? mud cookie K5 Blazer 6 06-15-2012 07:50 PM
97 Sierra K1500-Long Start After Warm BluMustard Silverado & Fullsize Pick-ups 3 02-12-2011 08:41 AM
Hard Start after warm up midnightrumbler Silverado & Fullsize Pick-ups 0 06-27-2010 03:47 PM

43, 98, chevy, engine, oxygen, problems, run, s10, sensor, start, starting, van, warm, warmed, warming, wont

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


All times are GMT -5. The time now is 07:44 AM.