1999 Silverado won't start - Chevrolet Forum - Chevy Enthusiasts Forums

1999 Silverado won't start


  Reply  
fire5's Avatar
CF Beginner

Join Date: Apr 2010
Posts: 3

April 25th, 2010, 12:46 PM   #1  
1999 Silverado won't start

Won't start, won't turn over, acts like no power to starter. All other electrical works. Had battery checked, replaced starter relay, and replaced starter-still nothing. Any ideas?

 
Mille Racer 69's Avatar
CF Senior Member

Join Date: Mar 2010
Posts: 547
Redding, California

April 25th, 2010, 9:50 PM   #2  
So it won't turn over at all?
If you have an ampmeter try puting it around a spark plug wire to see if you are getting amps. If no then try puting it around the starter, see if you have amperage going into and out of your starter.
basically wherever you have amperage going into, but not coming out of will be what has failed.
Also another thing it could be is your battery.
Just cuz you read 12 volts doesn't mean the battery is good, it may not be putting out enough/any cranking amps.
If you hook jumper cables up to your truck from another car does it start?
If so your cranking amps and battery might be toast.
I know Kragan has a tool they can bring out to your truck and they can test your whole starting system including battery cranking amps.


Last edited by Mille Racer 69; April 25th, 2010 at 9:53 PM.
 
fire5's Avatar
CF Beginner

Join Date: Apr 2010
Posts: 3

April 26th, 2010, 10:48 AM   #3  
Jump starting didn't work, and the battery was tested on a machine. With everything that I have replaced so far I was hoping someone might have an idea of what else could be wrong.

 
ffmed6134's Avatar
CF Junior Member

Join Date: Feb 2010
Posts: 78
Houston, texas

April 26th, 2010, 12:50 PM   #4  
Have you checked the alternator?

 
nauticstar87's Avatar
CF Veteran

Join Date: Jul 2009
Posts: 1,842
Danbury Texas

April 26th, 2010, 3:18 PM   #5  
If the starter won't turn, check all the grounds.

On my ol '89, it wouldn't start sometimes, the ground from the battery to the block was messed up, i'd have to jiggle that ground. All it would do is click, until I reset that ground.

 
fire5's Avatar
CF Beginner

Join Date: Apr 2010
Posts: 3

April 27th, 2010, 1:59 PM   #6  
Fixed !!!

First off-Thankx for the replies. I checked everything twice and finally took the NEW starter out and had it checked, it was bad of course, put another new one in and she starts. What a pain

 
nauticstar87's Avatar
CF Veteran

Join Date: Jul 2009
Posts: 1,842
Danbury Texas

April 27th, 2010, 6:31 PM   #7  
Been there more than once... Glad you got it fixed...

 
Tags
Search this Thread
Sponsors
Related Topics