2007 Suburban LOUD NOISE when starting - Chevrolet Forum - Chevy Enthusiasts Forums

2007 Suburban LOUD NOISE when starting


  Reply  
michaelljones's Avatar
CF Beginner

Join Date: Sep 2010
Posts: 2

September 21st, 2010, 8:58 AM   #1  
2007 Suburban LOUD NOISE when starting

On occasion when I start my Suburban I get a very loud noise on the passenger side behind the dash board. It happens once a month to as much as once a week. The noise lasts from 5 seconds to 20 seconds and atracts the attention of anyone near by. Someone in my office has a 2008 or 2009 and I heard his Suburban make the same noise, he has never heard it. Has anyone else heard this noise and does anyone know what causes it?

 
Zed 71's Avatar
CF Active Member

Join Date: May 2007
Posts: 100

September 21st, 2010, 9:29 AM   #2  
Which engine do you have (flex fuel, V4 mode capable, etc.), and do you use synthetic?

 
in2pro's Avatar
Administrator

Join Date: Apr 2008
Posts: 7,250
Austin, Texas

September 21st, 2010, 10:14 PM   #3  
It would be my guess its the AC compressor grinding on the liquid refrigerant.. try turning the AC off and see if it still makes the sound....
there may be a software fix for this at your local dealer

 
michaelljones's Avatar
CF Beginner

Join Date: Sep 2010
Posts: 2

September 23rd, 2010, 12:54 PM   #4  
Not sure of engine size

It is the larger engine and does not have the flex fuel indication.

 
jpar1906's Avatar
CF Beginner

Join Date: Aug 2011
Posts: 1

August 9th, 2011, 10:45 PM   #5  
I am having the same problem with my 2008 Tahoe. It has gotten progressively worse. The sound has gotten louder, last longer, and if the truck is started w/ remote start it will shut off if it makes the sound. I tried taking it to the dealership but it won't make the sound when I take and they act as if they have no clue of what it could be. Have you found a solution yet? It's a shame that such a nice vehicle sounds like a piece of junk. Please help.

 
Chevrolet Customer Service's Avatar
Official GM Rep

Join Date: Mar 2010
Posts: 4,088
Global Headquarters in Detroit, MI

August 11th, 2011, 1:02 PM   #6  
jpar1906,

I’m sorry to hear that you’re experiencing this issue. Have you had the dealership take your vehicle overnight to see if they could duplicate the issue?

Thank you,

Elizabeth, Chevrolet Customer Service

 
cyras21's Avatar
CF Junior Member

Join Date: Jul 2007
Posts: 56

August 17th, 2011, 4:19 PM   #7  
Posted By: Chevrolet Customer Service jpar1906,

Iím sorry to hear that youíre experiencing this issue. Have you had the dealership take your vehicle overnight to see if they could duplicate the issue?

Thank you,

Elizabeth, Chevrolet Customer Service
seriously?!?

 
73shark's Avatar
Administrator

Join Date: Apr 2006
Posts: 9,109
KC, MO area

August 17th, 2011, 6:48 PM   #8  
Posted By: jpar1906 I am having the same problem with my 2008 Tahoe. It has gotten progressively worse. The sound has gotten louder, last longer, and if the truck is started w/ remote start it will shut off if it makes the sound. I tried taking it to the dealership but it won't make the sound when I take and they act as if they have no clue of what it could be. Have you found a solution yet? It's a shame that such a nice vehicle sounds like a piece of junk. Please help.
There was a bulletin on this for the 2007s for a software update.

 
gamecock's Avatar
CF Beginner

Join Date: May 2011
Posts: 24

August 22nd, 2011, 8:08 AM   #9  
Posted By: 73shark There was a bulletin on this for the 2007s for a software update.
I can't seem to find that bulletin - you don't happen to have a link do you?

 
gamecock's Avatar
CF Beginner

Join Date: May 2011
Posts: 24

August 22nd, 2011, 8:13 AM   #10  
Nevermind, found it

#07-01-38-010

 
Tags
Search this Thread
Sponsors
Related Topics