#7 misfire - Chevrolet Forum - Chevy Enthusiasts Forums
cyras21's Avatar
CF Junior Member

Join Date: Jul 2007
Posts: 56

October 7th, 2011, 1:09 PM   #1  
#7 misfire

Tahoe started running rough this weekend. Last night the CE light came on and coded for #7misfire. I swapped out the coil pack with #1 and reset the light. This afternoon the CE light came back on, again misfire #7. Is this a spark plug and wire issue or is there something else I can check?

All wires and plugs were changed less than 25k miles.

 
in2pro's Avatar
Administrator

Join Date: Apr 2008
Posts: 7,250
Austin, Texas

October 7th, 2011, 1:23 PM   #2  
I would walk all three items to the opposite side of the engine.... but yes it could be a plug and or wire....might try running some injector cleaner thru also..
did you replace them with OEM or aftermarket plugs wires?

 
cyras21's Avatar
CF Junior Member

Join Date: Jul 2007
Posts: 56

October 7th, 2011, 2:08 PM   #3  
Posted By: in2pro I would walk all three items to the opposite side of the engine.... but yes it could be a plug and or wire....might try running some injector cleaner thru also..
did you replace them with OEM or aftermarket plugs wires?
yes, thanks

 
cyras21's Avatar
CF Junior Member

Join Date: Jul 2007
Posts: 56

October 8th, 2011, 2:20 PM   #4  
replaced #7 spark plug and let it idle for about 5 mins. so far no misfire. This is what the old spark plug looked like after 23k miles. Is this caused by excessive oil consumption?

Attached Thumbnails
#7 misfire-photo.jpg #7 misfire-photo-1-.jpg
 
kevinkpk's Avatar
CF Addict

Join Date: Jul 2011
Posts: 2,654

October 8th, 2011, 2:39 PM   #5  
Looks like detonation
NGK Spark Plugs USA

 
Tags
Search this Thread
Sponsors
Related Topics