Go Back   Chevrolet Forum - Chevy Enthusiasts Forums > Current Chevy Trucks, SUV's, Crossovers & Vans > Tahoe & Suburban
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search

Tahoe & Suburban The power, space, and brutal towing ability make the Tahoe and its longer sibling, the Suburban, arguably the best full size SUV's on the market today.

2013 Chevrolet Suburban
Platform: GMT 400, 800, 900

Reply
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools
  #1  
Old 07-08-2011, 04:00 PM
CF Beginner
 
Join Date: Jun 2011
Location: Westfield Massachusetts
Posts: 3
Default dashboard display lights are out

The display on the dash of my 2007 Suburban LT that shows milages and other computer readout information has gone blank. Even the display showing what gear you are in.I get a very faint read out there but I think that is coming from the lights in the odometer.I have checked fuses, but am really not sure what fuse this particular cluster is connected to. All other lights in car are fine.
Register today for free or log-in if already registered to remove this ad!
Reply With Quote
  #2  
Old 07-08-2011, 06:00 PM
kevinkpk's Avatar
CF Addict
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 2,651
not anymore Kevin Koloff
Default

Quote:
Originally Posted by sandj View Post
The display on the dash of my 2007 Suburban LT that shows milages and other computer readout information has gone blank. Even the display showing what gear you are in.I get a very faint read out there but I think that is coming from the lights in the odometer.I have checked fuses, but am really not sure what fuse this particular cluster is connected to. All other lights in car are fine.
Probably the pcb.
Reply With Quote
  #3  
Old 07-08-2011, 06:29 PM
CF Veteran
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 1,706
Default

The I/P cluster is powered by 10A IPC fuse and 10A AUX HVAC-IGN fuse, both in the underhood fuse block. The problem is, if you do find a blown fuse, you then have to find out how it happened.
Reply With Quote
  #4  
Old 07-09-2011, 10:12 AM
in2pro's Avatar
Administrator
2007 Chevrolet Tahoe
 
Join Date: Apr 2008
Location: Austin, Texas
Posts: 6,216
Default

sandj, have you added any accessories or modified any wiring under the dash or had any work done like a aftermarket alarm? if so that may be a good place to look for any pinched, cut or nicked wires if it does turn out to be the fuses EinST pointed you to...
Reply With Quote
  #5  
Old 07-09-2011, 07:58 PM
CF Beginner
 
Join Date: Jun 2011
Location: Westfield Massachusetts
Posts: 3
Default

Ok Fella's, I've checked all the fuses under the hood..they're all fine. Is there a switch behind the four buttons on the dash that could be bad? I'm the second owner on this vehicle but I do know the stereo and dvd player are after market, my left speaker goes on and off at random times as well. Thanks for all the input, I'd love to fix this myself!
Reply With Quote
  #6  
Old 07-09-2011, 09:06 PM
CF Veteran
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 1,706
Default

Uh oh, with an aftermarket stereo, I wouldn't know where to start. It's probably a rat's nest behind the head unit.
Reply With Quote
  #7  
Old 07-10-2011, 08:39 AM
CF Beginner
 
Join Date: Jun 2011
Location: Westfield Massachusetts
Posts: 3
Default

Thanks for your help guys. I just found the October '10 thread about this and will remove the cluster and send it to that guy in Ok. Sorry I didn't see that discussion before! It was extremely helpful. Wish me luck!
Reply With Quote
  #8  
Old 10-08-2012, 03:51 PM
CF Beginner
 
Join Date: May 2011
Posts: 4
Default

I am having the same problem with my 2007 Suburban. Everything works fine but there are no lights on the dashboard. I can't even see the mileage and the gear indicator light is out. I tried to find the thread you mentioned in October of 2010 but I am not having any luck. Any help would be greatly appreciated.
Reply With Quote
  #9  
Old 10-08-2012, 05:00 PM
in2pro's Avatar
Administrator
2007 Chevrolet Tahoe
 
Join Date: Apr 2008
Location: Austin, Texas
Posts: 6,216
Default

Have you check the fuses? Tried reseating the IP cluster connectors?
I suspect the thread mention is this one ---> http://chevroletforum.com/forum/taho...cluster-36889/
Reply With Quote
  #10  
Old 10-09-2012, 02:29 PM
Official GM Rep
 
Join Date: Mar 2010
Location: Michigan
Posts: 3,592
GMLouisFischer
Default

Quote:
Originally Posted by john.morris View Post
I am having the same problem with my 2007 Suburban. Everything works fine but there are no lights on the dashboard. I can't even see the mileage and the gear indicator light is out. I tried to find the thread you mentioned in October of 2010 but I am not having any luck. Any help would be greatly appreciated.
john.morris,

I'm sorry you are experiencing this issue with your Suburban vehicle. Have you had the vehicle inspected for this issue?

The IP may need to be replaced and/or reprogrammed. This is just a suggestion, not a diagnosis. I encourage you to consult with a certified technician for an official diagnosis.

Please keep us posted.

If you have additional questions, please feel free to contact me privately.

Louis
GM Customer Service
__________________
Check out the NEW Owner Center at: My.Chevrolet.com
Reply With Quote
Old 10-09-2012, 02:29 PM
 
 
 
Reply

Tags
2007, 2011, blank, board, chevy, dash, dashboard, display, displays, light, lights, odometer, readout, suburban, tahoe


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Join Chevroletforum
Advertising

Featured Sponsors
Vendor Directory
Our Sponsors
All times are GMT -5. The time now is 05:48 PM.

Internet Brands, Inc.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
SEO by vBSEO ©2010, Crawlability, Inc.

Emails Backup