Notices
Equinox This SUV offers a smaller, sportier stance than the Trailblazer, all without compromising the SUV abilities.

Chevrolet Equinox
Platform: Theta

Stabilitrak Off Message + lost Power stearing

Old May 31st, 2009, 11:47 AM
  #1  
CF Beginner
Thread Starter
 
Join Date: May 2009
Posts: 2
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default Stabilitrak Off Message + lost Power stearing

Got a boost last night cause the battery was dead and not I have lost my powerstearing and I get DIC "Stabilitrak Off" and "Service Stabilitrak" messages.

Anyone have any clue? Could this be a fuse or a relay?

2007 Equinox 37000 miles
cmcjls12 is offline  
Old May 31st, 2009, 1:38 PM
  #2  
CF Beginner
Thread Starter
 
Join Date: May 2009
Posts: 2
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Never mind I figured it out, it was the Mega fuse 80 amp in the fuse box.
cmcjls12 is offline  
Old May 31st, 2009, 1:57 PM
  #3  
Administrator
 
in2pro's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Austin, Texas
Posts: 7,522
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Welcome to the forum and thanks for following up on your question with the fix.
That is what makes the forum work best is when someone follows up with what works!
in2pro is offline  
Old July 7th, 2009, 4:48 PM
  #4  
CF Beginner
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 1
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

I have an '08 Equinox, I tried to jump someone last night and now my stabilitrak light is on as well. You said the Mega 80 amp fuse, do you happen to have a number on that one? I'm guessing that is what happened, but I'd like to avoid checking all the fuses or having to bring it in for service (especially since jumping someone isn't covered under warranty....)
bdrums83 is offline  
Old October 7th, 2009, 11:06 PM
  #5  
CF Beginner
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 1
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

where is the 80amp fuse located
mansecure is offline  
Old February 4th, 2010, 10:39 AM
  #6  
CF Beginner
 
Join Date: Feb 2010
Location: Georgia
Posts: 10
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Thumbs up 80 Amp Mega Fuse

The 80 Amp Mega fuse is located under the hood compartment of your vehicle and it is number 63 block. I do have the 80 Amp Fuse if anyone needs one, I had to purchase several from company to get since dealership could not get it and did nothing to find out how to acquire one from outside of area.
Equinox Owner is offline  
Old December 25th, 2010, 10:48 PM
  #7  
CF Beginner
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 7
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

I have a 2008 Equinox LT AWD and I am getting a message "Service Stabilitrack" in my dash and my check engine light is on. I have check all the fuses under the hood above the battery all of them are good. I don’t notice any lack of performance during driving but my remote start no longer works. Any help or clues to solve this would be appreciated.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-comfficeffice" /><o></o>

Last edited by JasonfromMinnesota; December 25th, 2010 at 10:50 PM.
JasonfromMinnesota is offline  
Old December 27th, 2010, 3:01 PM
  #8  
CF Beginner
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 4
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

I had the same problem. I went out to my car one day and the battery was dead. After getting a jump, the "service stabilitrak" came on the DIC. After reading this post, we took the fuse to get a replacement. No luck. Dealer only. So my dad put the same fuse back on. Now the car wont start. Engine cranks just fine. But wont start? PLEASE HELP!
London024 is offline  
Old December 29th, 2010, 4:47 PM
  #9  
CF Beginner
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 7
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Exclamation Service Stabilitrak 2008 Equinox LT

So I am going to try disconnecting my battery for two hours and then see the error still appears I am just guessing at this point. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-comfficeffice" /><o></o>
JasonfromMinnesota is offline  
Old January 7th, 2011, 10:00 AM
  #10  
CF Beginner
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 1
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

I have an 2007 equinox - still to this day cannot work with the "tire pressure system" - I have tried multiple times to follow the directions in the maunal without success. Even when I call the dealer (25 mi. away), they say, "oh you'll have to bring it in so we can re-set it for you" - PLEASE HELP - there has to be a better way for me to mannage tire pressure in this vechicle??!! Also in cold weather, the tire pressure lights come on simply because the car is cold - so I am told. Any help out there?? Thanks
chvy07hky is offline  

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Stabilitrak Off Message + lost Power stearing


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: