Chevrolet Forum - Chevy Enthusiasts Forums - Search Results

Notices
 
Search: Posts Made By: warthogcrewchief
Showing results 1 to 25 of 68
Search took 0.01 seconds.
June 5th, 2017, 8:00 AM
Replies: 18
Views: 46,358
Posted By warthogcrewchief

Thanks for the update. I fixed the initial...

Thanks for the update. I fixed the initial problem 3 years ago.... it turned out to the be the brake booster. The OBDII issue was due to a faulty ABS module. As far as the engine miss code (can't...
October 5th, 2014, 12:56 AM
Replies: 10
Views: 2,770
Posted By warthogcrewchief

After installing the distributor, it ran great...

After installing the distributor, it ran great for about two days...then it ran like crap. I wasn't able to connect to the ECM module, so I wasn't able to verify the +/- 2* of ignition retard. I've...
September 27th, 2014, 6:47 PM
Replies: 10
Views: 2,770
Posted By warthogcrewchief

LOL! I replaced the plugs less than six months...

LOL! I replaced the plugs less than six months ago, so it is a new ignition system!

The first time I installed it, I had it off 180*. It backfired a little. Fixed it, took a few times to get it...
September 26th, 2014, 11:57 PM
Replies: 10
Views: 2,770
Posted By warthogcrewchief

Me too! Only problem was I spent WAY too much...

Me too! Only problem was I spent WAY too much money and time on this fix. The first thing I did was check the wires, and the coil wire was toast, so I changed out the whole set as they needed to be...
September 26th, 2014, 10:25 PM
Replies: 10
Views: 2,770
Posted By warthogcrewchief

Found the culprit. Charging the battery right...

Found the culprit. Charging the battery right now and will test/start it after I charge up the battery.

The gear/cog on the distributor had about half of its teeth sheared off. Doesn't surprise...
September 26th, 2014, 7:06 PM
Replies: 10
Views: 2,770
Posted By warthogcrewchief

I didn't see any unusual marks on the rotor or...

I didn't see any unusual marks on the rotor or the cap. I thought it strange that the rotor (and distributor shaft) would have about a 45 degree area of play. I know the distributor is supposed to...
September 24th, 2014, 12:21 AM
Replies: 10
Views: 2,770
Posted By warthogcrewchief

No Spark

I was driving home last week on the Interstate, while passing I heard a "pop" from up front (sounded a little like a backfire in the intake). The oil press and tach both went to zero so I...
September 21st, 2014, 1:43 AM
Replies: 17
Views: 2,619
Posted By warthogcrewchief

When I've done control arms, bushings, ball...

When I've done control arms, bushings, ball joints, and all kinds of other parts for Chevy trucks in the past I've had extremely good parts and service from www.summitracing.com The prices were...
September 21st, 2014, 1:36 AM
Replies: 10
Views: 2,272
Posted By warthogcrewchief

Getting the door shells replaced are easy enough...

Getting the door shells replaced are easy enough and you might get lucky to find two that are color matched at a salvage yard for a few hundred dollars. I think, if it is still in top mechanical...
May 7th, 2014, 1:28 PM
Replies: 18
Views: 46,358
Posted By warthogcrewchief

So, I've replaced the vacuum booster and the...

So, I've replaced the vacuum booster and the master cylinder back in November due to a bad (leaking) master cylinder. Since then, I've also done the Techron treatment and replaced the spark plugs. ...
February 21st, 2014, 12:35 PM
Replies: 12
Views: 22,021
Posted By warthogcrewchief

Thanks for the insight. I don't think it's a...

Thanks for the insight. I don't think it's a lifter issue. The engine sounds good and the RPM is rock solid with no drop in RPM at all. However, I'll keep this in mind as a potential issue.
...
February 21st, 2014, 12:31 PM
Replies: 12
Views: 22,021
Posted By warthogcrewchief

I was watching, as the scanner unit read 12v from...

I was watching, as the scanner unit read 12v from the system. From that, I think it's fairly safe to say that it's getting power. We tried three times to communicate with the ECU/ECM.

I think...
February 20th, 2014, 9:37 AM
Replies: 12
Views: 22,021
Posted By warthogcrewchief

It appears it is getting power because the...

It appears it is getting power because the scanner reads 12v. It seems to be an issue with it not communicating with the ECU/ECM.
February 19th, 2014, 12:35 PM
Replies: 12
Views: 22,021
Posted By warthogcrewchief

I went to the other parts store to see if they...

I went to the other parts store to see if they could get it to connect. No joy. No fuses blown, no CEL light on since I pulled the battery (40+ miles now).

The only thing I can think of is to...
February 19th, 2014, 8:08 AM
Replies: 12
Views: 22,021
Posted By warthogcrewchief

I have three cigarette lighter/12v power outlets...

I have three cigarette lighter/12v power outlets on the lower center dash. All work fine and no fuses blown. I pulled the battery terminal yesterday afternoon. I've driven it about 25 miles so far...
February 18th, 2014, 1:00 PM
Replies: 12
Views: 22,021
Posted By warthogcrewchief

Looked the fuses over again. Nothing out of the...

Looked the fuses over again. Nothing out of the ordinary. I did see there is a DRL fuse. I pulled that to turn off my DRLs. Easy fix for killing the DRLs.
February 18th, 2014, 12:11 PM
Replies: 12
Views: 22,021
Posted By warthogcrewchief

Checked all the engine related fuses. I'll look...

Checked all the engine related fuses. I'll look for the accessory fuses.
February 18th, 2014, 11:43 AM
Replies: 12
Views: 22,021
Posted By warthogcrewchief

OBD-II reader not reading codes

On the way to work this morning, I had a CEL come on. Took it to Autozone to get the code pulled. They tried three times and could not get it to read anything. It still misses at idle, but the rpm is...
February 16th, 2014, 8:15 AM
Replies: 4
Views: 702
Posted By warthogcrewchief

Glad it worked! I almost always use the c-clamp...

Glad it worked! I almost always use the c-clamp method first when disassembling brakes because it also releases the torque on the mount bolts.
February 4th, 2014, 11:54 AM
Replies: 3
Views: 1,975
Posted By warthogcrewchief

I gapped all the new plugs to 0.60 and still have...

I gapped all the new plugs to 0.60 and still have the miss.
February 1st, 2014, 11:17 PM
Replies: 3
Views: 1,975
Posted By warthogcrewchief

As promised:

As promised:
February 1st, 2014, 11:16 PM
Replies: 3
Views: 1,975
Posted By warthogcrewchief

Worst Looking Spark Plugs - EVER!

I have had an ever-so-slight miss at idle when the 'burb is warm and in drive. I started out by changing the air filter, cleaning out the throttle body (which was carbon-fouled pretty bad) and...
February 1st, 2014, 10:34 PM
Replies: 3
Views: 1,748
Posted By warthogcrewchief

Glad you found the fix. You'd be surprised at...

Glad you found the fix. You'd be surprised at how often a little ground can cause big problems!

My recommendation would be to do (I think it's called) the big 3...as soon as you fix the other...
February 1st, 2014, 10:28 PM
Replies: 4
Views: 702
Posted By warthogcrewchief

(Almost) Every time I work on the brakes, I...

(Almost) Every time I work on the brakes, I compress the calipers with a large (6"+) C-clamp. I got mine at Harbor Freight for about $8. Place one "foot" of the C-clamp on the exposed outboard side...
January 9th, 2014, 10:03 AM
Replies: 5
Views: 1,289
Posted By warthogcrewchief

My truck uses the 9005 and 9006 bulbs for the...

My truck uses the 9005 and 9006 bulbs for the low/high beams. I've seen the LED replacements for the 9005/9006 bulbs on ebay. Has anyone had good results with any of these bulbs? Which brand did...
Showing results 1 to 25 of 68
 


 
Forum Jump

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.