95 s10 4x4 not working - Chevrolet Forum - Chevy Enthusiasts Forums

Go Back   > >
Log In 

S-10 & Blazer 1982-2005
The S-10 and Blazer was arguably the most versatile and accessorizable mid-size truck and SUV on the market.
Platform: S/T-series & GMT 330

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 01-18-2012, 04:30 PM
CF Beginner
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 2
Default 95 s10 4x4 not working

Just got the truck 95 s10 with the push button 4x4. The 4 wheel drive isnt engaging. The light comes on when pushed but only rear wheels spin. Took out the battery checked the actuator for wear. Checked lines and hoses everything looks good. Took a c clamp and pressed in the actuator and put the battery back in, the 4 wheel drive is working and I can still put it into 2 wheel drive. Does this mean that the actuator is bad or is this a vacuum problem? Also is it fine to drive with the c clamp on for a while till i can order parts? We just got 8 inches of snow and are suppose to get another 6 tonight. Really hard to drive this thing anywhere in 2 wheel drive.

Thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 01-18-2012, 07:39 PM
CF Beginner
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 2
Default

Anybody? I just dont want to do more damage if any by using the c clamp for a day or 2...
Reply With Quote
  #3  
Old 11-18-2012, 07:33 PM
CF Beginner
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 1
Default S-10 actuator problem

Hey I have found the same problem on my truck. Getting ready to buy that actuator but was wondering if you replaced it and did that solve the problem?
I took it loose down on the bottom and got the 4 wheel drive to kick in so I am thinking that I too need to replace it. Wondering if that was the fix since I have not bought it yet.

Thanks,
Mike
Reply With Quote
  #4  
Old 12-23-2012, 09:10 AM
CF Beginner
 
Join Date: Nov 2012
Location: Nebraska
Posts: 17
Default

It sounds like a vacuum leak to me if you can manually engage it, run direct engine vacuum to it and see if it locks in. If it does then check your vacuum reservoir and lines and the switch on the transfer case. Something must be leaking somewhere.
Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
98 s10 fuel & temp gauge not working. need help texasrick68 S-10 & Blazer 0 06-15-2013 07:08 PM
1999 s10 4.3 speedometer and odometer not working qureshza S-10 & Blazer 1 12-23-2012 11:03 PM
89 S10 Blazer 4x4 not working jmmarsh72 S-10 & Blazer 0 12-27-2011 08:42 PM
will s10 4x4 700r4 work in full size 4x4 partsfor24 S-10 & Blazer 0 04-18-2007 03:55 AM
88-92 s10 or s10 blazer 4x4 fastfirebird Private 'Wanted' Classifieds 1 11-10-2006 05:20 AM


Tags
10, 4x4, 95, actuator, chevrolet, chevy, drive, engaging, forum, install, problems, s10, wheel, work, working

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 11:14 PM.