Intermittent Radio - Chevrolet Forum - Chevy Enthusiasts Forums

Tahoe & Suburban The power, space, and brutal towing ability make the Tahoe and its longer sibling, the Suburban, arguably the best full size SUV's on the market today.

2013 Chevrolet Suburban
Platform: GMT 400, 800, 900

Intermittent Radio

Reply

 
 
 
Old August 8th, 2018, 10:11 PM
  #1  
CF Beginner
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 5
Default Intermittent Radio

After searching this site and others I still haven't had any luck. I have a 2008 ls suburban 2500. The radio will be working fine and then just cut out. The display on the radio goes blank, but the buttons are still illuminated. No sound at all. Sometimes I can take the fuse out and wait a minute and it will work again, but that doesn't always work. A few times it just came back on as I was driving. When it cuts out, it completely cuts out, so I don't think it the speakers. It is also the base model, no bose,no xm, no onstar. Has anyone else experienced this issue?
senorschmidt is offline  
Reply With Quote
Old August 8th, 2018, 10:32 PM
  #2  
CF Senior Member
 
oilcanhenry's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Location: USA
Posts: 479
Default

Originally Posted by senorschmidt View Post
After searching this site and others I still haven't had any luck. I have a 2008 ls suburban 2500. The radio will be working fine and then just cut out. The display on the radio goes blank, but the buttons are still illuminated. No sound at all. Sometimes I can take the fuse out and wait a minute and it will work again, but that doesn't always work. A few times it just came back on as I was driving. When it cuts out, it completely cuts out, so I don't think it the speakers. It is also the base model, no bose,no xm, no onstar. Has anyone else experienced this issue?
Sounds like a short.....or a radio going south.
oilcanhenry is offline  
Reply With Quote
Old August 8th, 2018, 10:39 PM
  #3  
CF Beginner
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 5
Default

Originally Posted by oilcanhenry View Post
Sounds like a short.....or a radio going south.
My guess is a short in the unit itself somewhere. I went a played with all the wires again and if it does it again, I'll just replace the head unit.
senorschmidt is offline  
Reply With Quote
Old August 8th, 2018, 11:02 PM
  #4  
Administrator
 
73shark's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: KC, MO area
Posts: 9,466
Default

Wouldn't it blow a fuse if it was a short? Sounds more like a bad connection someplace. Has any work been done on the electrical system under the dash or other places recently?
73shark is offline  
Reply With Quote
Old August 8th, 2018, 11:07 PM
  #5  
CF Beginner
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 5
Default

Originally Posted by 73shark View Post
Wouldn't it blow a fuse if it was a short? Sounds more like a bad connection someplace. Has any work been done on the electrical system under the dash or other places recently?
None that I know of. I have only had the truck for a year. I am pretty sure it was a government fleet vehicle of some sort (border patrol?). I bought it from a dealer in Arizona. I am pretty sure there was some front end damage that was repaired, but I don't know to what extent the damage was. It only started recently though. Maybe there is a loose ground?
senorschmidt is offline  
Reply With Quote
Old August 8th, 2018, 11:22 PM
  #6  
Administrator
 
73shark's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: KC, MO area
Posts: 9,466
Default

If it was a government vehicle prior to you owning it, do you know if it had any aftermarket lighting systems installed? If so, somebody was probably under the dash and under the hood mucking around the wiring.
73shark is offline  
Reply With Quote
Old August 8th, 2018, 11:26 PM
  #7  
CF Beginner
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 5
Default

Originally Posted by 73shark View Post
If it was a government vehicle prior to you owning it, do you know if it had any aftermarket lighting systems installed? If so, somebody was probably under the dash and under the hood mucking around the wiring.
Excellent point. I hadn't considered that. I have no idea it was actually from, but it did have numbers on the top. I haven't seen anything that looked out of place, but who knows!
senorschmidt is offline  
Reply With Quote
 
 
 


Thread Tools
Search this Thread
Sponsors

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: