Used EBCM Programming - Chevrolet Forum - Chevy Enthusiasts Forums
Sponsored by: Nitto Tire
Sponsored by: Nitto Tire

Used EBCM Programming


4wheelsteel's Avatar
CF Beginner

Join Date: Nov 2017
Posts: 4

November 12th, 2017, 8:38 PM   #1  
Used EBCM Programming

My EBCM in my 2006 Z71 Suburban has failed. Rather than pay the huge sum for a new one I figured i'd take my luck with a used one on ebay. Will it need to be programmed as well? Or is that only needed with new ones? Also I have an actron CP9680 can you program it with that, from what Ive read so far youre just programming tire size.

 
kevinkpk's Avatar
CF Addict

Join Date: Jul 2011
Posts: 3,707

November 12th, 2017, 9:36 PM   #2  
You might try ebay with the same generic suburban. Then get specific with an 06 suburban Z71 that can program with your vin.

 
tech2's Avatar
CF Monarch

Join Date: Mar 2011
Posts: 5,368

November 12th, 2017, 11:41 PM   #3  
true programming requires connection to a gm server.

tire size selection can be done with a scan tool....this is done to correct the speedo. this is not programming a module.

the used ebcm; it may plug in and work but to get it the original factory programming your truck was built with would require a dealer. Cost would be around 1 hour labour time.

 
4wheelsteel's Avatar
CF Beginner

Join Date: Nov 2017
Posts: 4

November 13th, 2017, 8:41 AM   #4  
Thanks for all of the quick reply’s guys. I’ll call my local Chevy dealer and see what they’ll want to do it.

 
Search this Thread
Sponsors
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: