help with 83 truck - Chevrolet Forum - Chevy Enthusiasts Forums

help with 83 truck


  Reply  
Join Date: Apr 2012
Posts: 5

April 28th, 2012, 9:31 AM   #1  
CF Beginner
help with 83 truck

Hi, my name is nate and i have an 83 chevy c10 that i cant get the tail lights to work on. my brake lights work unless i turn my head lights on then nothing works in the back and my turn signals and reverse lights dont work period. ive tried a new light switch to no avail. any advice would be greatly appreciated

 
Join Date: Apr 2012
Posts: 2,057
Miami, FL.

April 28th, 2012, 10:48 AM   #2  
CF Addict
Attack it from the rear. Check the sockets at the taillights. make sure they are clean and are making good contact to the bulbs. Also make sure there is a good ground connection.

 
Join Date: Apr 2012
Posts: 5

April 28th, 2012, 6:49 PM   #3  
CF Beginner
help

that is one of the first things i checked after my earlier post. its a power issue it seems but i'm still clueless on how to resolve it. if i run a jumper wire from battery hot to the splice in the lights i can get them to come on so i checked continuity on my wires and they have continuity all the way to the connection box up front. im at a loss

 
Join Date: Apr 2012
Posts: 2,057
Miami, FL.

April 29th, 2012, 12:01 AM   #4  
CF Addict
Go all the way to the switch. If you say you have continuity to the connection box then you have go to the switch and make sure power is coming out of the switch.

 
Join Date: Apr 2012
Posts: 5

April 29th, 2012, 6:50 AM   #5  
CF Beginner
confused

replaced switched with new one. could it be signal switch? light switch is new and hi/low switch works fine. no reverse light or blinkers or tail lights. brake lights work if lights are off but stop working once lights are on

 
Join Date: Apr 2012
Posts: 5

May 1st, 2012, 11:50 AM   #6  
CF Beginner
still need help

have replaced all rear wireing to no avail

 
Join Date: Apr 2012
Posts: 388
Sunny Florida

May 2nd, 2012, 7:49 PM   #7  
Site Ambassador
lonewolf1226  have replaced all rear wireing to no avail
that sucks man. gonna move your thread to the tech section, hopefully you will get a little more help over there. and, Welcome to the forums... hope you get your issue worked out.

 
Join Date: Apr 2012
Posts: 2,057
Miami, FL.

May 2nd, 2012, 11:18 PM   #8  
CF Addict
Double the wiring at the switch. Something has to be wrong. You said if you run a wire from battery to lights they work. You might have to run new wires from switch to rear lights and bypass the problem.

 
Join Date: Apr 2012
Posts: 5

May 3rd, 2012, 9:30 AM   #9  
CF Beginner
Ok. Ill' look into that. Thanks

 
Tags
Search this Thread
Sponsors
Related Topics