Go Back   Chevrolet Forum - Chevy Enthusiasts Forums > Current Chevrolet Car Models > Impala
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search

Impala While undergoing many facelifts in its history, the Impala has proved itself to both civilians and police forces as one of the most capable 4-door cars GM has ever offered. Currently moving towards its 10th generation the Impala is one of the longest lasting and popular models.

2014 Chevrolet Impala
Includes: Bel-air
Platform: B-body & W-body

Reply
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools
  #1  
Old 09-26-2008, 08:44 AM
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2
Default '06 Impala rear defogger not working

My rear defogger quit working in my '06 Impala. The owners manual only references the rear defogger relay in the fuse box under the hood. I checked it and verified it was good. When you push the button on the console air controls the light comes on like the rear defogger should be working but nothing else happens. Are there more fuses or relays I should be looking for?
Register today for free or log-in if already registered to remove this ad!
Reply With Quote
  #2  
Old 09-26-2008, 01:07 PM
shawnvw's Avatar
Super Moderator
Professional Mechanic
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 2,571
Default RE: '06 Impala rear defogger not working

check to make sure the tab isn't broken off the window, then use a test light hooked up to both tabs while the defrost is on and see if it lights up.
__________________

If you have a question, ask it in the forums. I will no longer be answering questions sent to my email.
Reply With Quote
  #3  
Old 09-26-2008, 04:48 PM
CF Senior Member
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 339
Default RE: '06 Impala rear defogger not working

sounds like someone prob wiped a little hard back there and broke a tab
Reply With Quote
  #4  
Old 09-28-2008, 11:13 AM
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2
Default RE: '06 Impala rear defogger not working

After looking at it closerit does appear that the tab has come unglued from the window.

Thanks for the suggestions.

Is there a special adhesive I need to re-glue this back to the grid????? or can I use anything like a super glue?
Reply With Quote
  #5  
Old 09-29-2008, 05:06 PM
CF Senior Member
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 339
Default RE: '06 Impala rear defogger not working

you need to make sure that the wires remain connected- even those on the glass. if theres a break in the wires- it wont work.
auto parts have kits to repair the lines.
But youll know which one doesnt work cause the rest of the glass clears up, except the non workin one-
but sounds like your trouble is right at the connector area
Reply With Quote
  #6  
Old 09-29-2008, 05:29 PM
shawnvw's Avatar
Super Moderator
Professional Mechanic
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 2,571
Default RE: '06 Impala rear defogger not working

Take it to an auto glass place and see if they will even attempt to repair it. A lot of places will not touch it because the heat fromthe soldering gun can cause the glass to shatter. And it needs to be solder to have a reliable fix
__________________

If you have a question, ask it in the forums. I will no longer be answering questions sent to my email.
Reply With Quote
Old 09-29-2008, 05:29 PM
 
 
 
Reply

Tags
08, 2007, back, chevy, defogger, defrost, glass, impala, properly, quit, rear, reglue, relay, tabs, working


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Join Chevroletforum
Advertising

Featured Sponsors
Vendor Directory
Our Sponsors
All times are GMT -5. The time now is 08:51 AM.

Internet Brands, Inc.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
SEO by vBSEO ©2010, Crawlability, Inc.

Emails Backup