2008 Silverado Radio/Speakers issue - Chevrolet Forum - Chevy Enthusiasts Forums

2007 - 2013 (GMT900) Section for all discussion related to the 2007-2013 Chevrolet and GMC trucks.
Old August 10th, 2015, 12:17 PM
How-Tos on this Topic
Last edit by: IB Advertising
See related guides and technical advice from our community experts:Browse all: Interior Guides
Print Wikipost

2008 Silverado Radio/Speakers issue

Reply

 
 
 
Old July 16th, 2010, 12:55 PM
  #1  
CF Beginner
Thread Starter
 
Join Date: May 2010
Posts: 16
Default 2008 Silverado Radio/Speakers issue

I have a 2008 Silverado LT, 2WD, 5.3L. A couple days ago I got into the truck to leave and noticed the radio sounded weird. I thought it was just a problem with the XM. I checked the balance and fade and everything was set right. I moved it to the front speakers only and realized that the front door speakers weren't working. Then they started coming on and going off on their own. I also have a cruise control problem, namely it doesn't work anymore. I'm starting to wonder if I have some wiring issues. Its hard for me to believe that there should be too many issues with the radio wiring.
Does anyone have any ideas? Any help would be greatly appreciated.
crwalker2 is offline  
Reply With Quote
Old August 26th, 2011, 9:54 AM
  #2  
CF Beginner
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 2
Default

I have the same problem. I can tap my brake and it will let my cruse work sometimes. Did you ever hear anything about this??
Joshc22 is offline  
Reply With Quote
Old August 27th, 2011, 5:40 PM
  #3  
CF Beginner
 
Join Date: Jul 2011
Location: pompano beach fl.
Posts: 17
Default

Originally Posted by crwalker2 View Post
I have a 2008 Silverado LT, 2WD, 5.3L. A couple days ago I got into the truck to leave and noticed the radio sounded weird. I thought it was just a problem with the XM. I checked the balance and fade and everything was set right. I moved it to the front speakers only and realized that the front door speakers weren't working. Then they started coming on and going off on their own. I also have a cruise control problem, namely it doesn't work anymore. I'm starting to wonder if I have some wiring issues. Its hard for me to believe that there should be too many issues with the radio wiring.
Does anyone have any ideas? Any help would be greatly appreciated.
I have the same radio problem on 06. I don't know if it's the radio or speakers. I'm going to try new speakers,got my fingers crossed that's all it is.
bill64 is offline  
Reply With Quote
Old August 28th, 2011, 12:34 PM
  #4  
CF Beginner
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 27
Default

On my 2008 Silverado, the radio works with no bass or you get the feeling that there are some speakers not working> I also turn up the volume all the way and it sounds like 25% of my Toyota. I sounds music with no bass.

I tested each speaker 1-by-1 and all works. I also turned off the "Auto-Volume" with no luck.

While driving, suddenly I get bass, the music start to sound good and the volume gets hard that I have to turn it down a lil bit.

Anyway similar occurrence...?
baldana is offline  
Reply With Quote
Old August 29th, 2011, 9:14 AM
  #5  
CF Beginner
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 2
Default

Yes my speakers start working randomly. It started with just my drivers side speaker and now it's both front speakers. Sometimes as soon as I get back in, after them both not working, they will be working. And sometimes they will just start working while driving. Normally the passenger side then the drivers side if at all. At which now I run the risk of being that guy driving down the road with my blinker on since the sound works through the drivers side speaker. I've tried moving wires around throughout the dash to the speakers. I tried unplugging all the connections with no changes.
Joshc22 is offline  
Reply With Quote
Old August 29th, 2011, 11:26 AM
  #6  
Official GM Rep
 
Join Date: Mar 2010
Location: Global Headquarters in Detroit, MI
Posts: 4,161
Default

<!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:PunctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <wontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt; mso-para-margin:0in; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> Have you tried to contact the dealership? They will be able to test and diagnose the vehicle and see what the problem may be. Let me know how it goes there.
Breanne
Chevrolet Customer Assistance
Chevrolet Customer Service is offline  
Reply With Quote
Old August 29th, 2011, 12:17 PM
  #7  
CF Senior Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 368
Default

Breanne:

They already know they can take it to a dealer and pay $100 an hour but they are trying to avoid this. Now if you could do some research and find the usual causes for this that would be helpful.
OLD WRENCH is offline  
Reply With Quote
Old September 4th, 2011, 3:28 PM
  #8  
CF Beginner
 
sledheadred's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 9
Default

wow, im having same problem, guess no one has the answer eh?
sledheadred is offline  
Reply With Quote
Old September 4th, 2011, 4:02 PM
  #9  
CF Beginner
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 4
Default

i have the same problem with my 08... it started about 6 months ago with the passenger speaker not working and then went to the drivers side as well. every once in awhile ill hit a bump or something and it will kick on. sounds to me like chevy needs to recall this problem......
vtprairie03 is offline  
Reply With Quote
Old December 23rd, 2011, 6:14 PM
  #10  
CF Beginner
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 3
Default Speakers 08 3500

I had 2 working and now none. Only ones working on my 08 are the tiny ones by the windshield. Sounds like a tin can. Any ideas?
kdavis4998 is offline  
Reply With Quote

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: 2008 Silverado Radio/Speakers issue


Sponsors

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: