Turn key and nothing happens. - Chevrolet Forum - Chevy Enthusiasts Forums

Impala While undergoing many facelifts in its history, the Impala has proved itself to both civilians and police forces as one of the most capable 4-door cars GM has ever offered. Currently moving towards its 10th generation the Impala is one of the longest lasting and popular models.

2014 Chevrolet Impala
Includes: Bel-air
Platform: B-body & W-body

Turn key and nothing happens.

Reply

 
 
 
Old October 5th, 2012, 2:23 PM
  #1  
CF Beginner
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 1
Default Turn key and nothing happens.

I have a 2003 Impala.When I turn the key,dashboard lights and everything comes on but the engine doesn't turn. It may happen once a day or once a week or even several weeks. Battery checks good.
I am open to any suggestions.
Thanks for your help.


Please Help!
John B.
johnfberglund@comcast.net is offline  
Reply With Quote
Old October 5th, 2012, 11:16 PM
  #2  
CF Junior Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 98
Default

Before condeming any parts make sure your battery cables are tight & free of corrosion @ the starter & ground.
tymr287 is offline  
Reply With Quote
Old October 6th, 2012, 7:22 PM
  #3  
CF Beginner
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 2
Default

Im having the same problem in my 2011. All the lights on the dash are lite and when i turn the key to start everything goes dead, no fuel pump, I can just hear some relays under the dash. This didnt happen over a period of time or give me any warning lights. I started the car and drove it in the morning started it up drove home went to use later that day and no start checked the battery and it read 9v. Replaced battery and still no start. Checked the started and its good, when key is turned to start no voltage to the solenoid wire. I'll tell you if I find out whats wrong.
tomyear1 is offline  
Reply With Quote
Old October 9th, 2012, 10:33 AM
  #4  
Official GM Rep
 
Join Date: Mar 2010
Location: Global Headquarters in Detroit, MI
Posts: 4,161
Default

Originally Posted by tomyear1 View Post
Im having the same problem in my 2011. All the lights on the dash are lite and when i turn the key to start everything goes dead, no fuel pump, I can just hear some relays under the dash. This didnt happen over a period of time or give me any warning lights. I started the car and drove it in the morning started it up drove home went to use later that day and no start checked the battery and it read 9v. Replaced battery and still no start. Checked the started and its good, when key is turned to start no voltage to the solenoid wire. I'll tell you if I find out whats wrong.
<!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:PunctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <wontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt; mso-para-margin:0in; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> tomyear1,

Is the vehicle cranking at all? This issue may be battery related (e.g. connection issue). This is just a suggestion, not a diagnosis. I encourage you to consult with a certified technician for an official diagnosis. They will be able to offer additional information after inspecting the vehicle.

Please keep us posted. If you have additional questions, please feel free to PM me.

Louis
GM Customer Service
Chevrolet Customer Service is offline  
Reply With Quote
Old October 9th, 2012, 1:32 PM
  #5  
CF Beginner
 
bekurt's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 18
Default

It may be your starter.
bekurt is offline  
Reply With Quote
Old October 11th, 2012, 11:26 AM
  #6  
CF Beginner
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 2
Default

No it wasent cranking, I had it towed to the chevy dealer as it still under warranty. The ECM was hit with a voltage spike, maybe lightning here in Florida. But the dealer was great and replaced it without charge. Now the car starts fine and seems to have more power.
tomyear1 is offline  
Reply With Quote
Old October 24th, 2012, 12:30 PM
  #7  
CF Beginner
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 1
Default

It's probably an issue with your battery. When you try to start it, there's no noise at all?
Auto 360 is offline  
Reply With Quote
 
 
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
blaisa
Venture
4
December 23rd, 2015 12:06 AM
wilky
Silverado & Fullsize Pick-ups
6
November 25th, 2013 3:08 PM
G T Igofast
Silverado & Fullsize Pick-ups
0
September 3rd, 2013 3:46 PM
bowtie58
Silverado & Fullsize Pick-ups
2
February 10th, 2013 9:35 PM
capucine
Uplander
3
June 6th, 2010 11:19 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Turn key and nothing happens.


Sponsors

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: