2000 Impala LS ABS & traction light, code c1218 - Chevrolet Forum - Chevy Enthusiasts Forums

2000 Impala LS ABS & traction light, code c1218


  Reply  
Join Date: Oct 2006
Posts: 3

October 12th, 2006, 12:42 AM   #1  
2000 Impala LS ABS & traction light, code c1218

Hello,

I am new to this site and have dealt with forums before. A great source of information! My problem is with a 2000 Impala Ls. I have a constant ABS and Traction control light emitted. The code was retrieved and it was code C1218. It states: Pump motor circuit shorted to voltage. Does anyone know where to start? This car had an aftermarket remote starter installed about 2 years ago. I don't know if this would have anything to do with it, but you never know. When the car was scanned for codes, the shop said it was possibly a bad ground to the motor. Any information would help tremendously. Thanks in advance, Matt

 
Join Date: Jun 2006
Posts: 4

January 3rd, 2007, 11:45 AM   #2  
RE: 2000 Impala LS ABS & traction light, code c1218

I also have the exact same problem with my 2003 impala. I see that we arent the only ones with this problem. Please someone help!!

 
Join Date: Oct 2006
Posts: 3

January 3rd, 2007, 12:17 PM   #3  
RE: 2000 Impala LS ABS & traction light, code c1218

I figured it out. I loosened the ground wire that goes from the ABS motor to the body. And roughed up the surfaces. Put the ground wire back on and boom, the light is gone. It was funny, cause every time we washed the car, the light would go away for awhile. The water would create a good ground. I hope this fix works for everyone else. Thanks, Matt

 
golfer's Avatar
CF Pro Member

Join Date: Oct 2006
Posts: 611

January 3rd, 2007, 8:33 PM   #4  
RE: 2000 Impala LS ABS & traction light, code c1218

ORIGINAL: mnm567

I figured it out. I loosened the ground wire that goes from the ABS motor to the body. And roughed up the surfaces. Put the ground wire back on and boom, the light is gone. It was funny, cause every time we washed the car, the light would go away for awhile. The water would create a good ground. I hope this fix works for everyone else. Thanks, Matt
Nice fix ...thanks for the follow up.

 
Join Date: Jun 2007
Posts: 2

June 12th, 2007, 5:47 PM   #5  
RE: 2000 Impala LS ABS & traction light, code c1218

ORIGINAL: mnm567

I figured it out. I loosened the ground wire that goes from the ABS motor to the body. And roughed up the surfaces. Put the ground wire back on and boom, the light is gone. It was funny, cause every time we washed the car, the light would go away for awhile. The water would create a good ground. I hope this fix works for everyone else. Thanks, Matt
I'm having the same %$#! problem. WHere is the ABS motor located. Thank you for the hope of fixing this thing...!

Ken

 
re54drider's Avatar
CF Beginner

Join Date: Feb 2012
Posts: 1

November 21st, 2012, 10:30 AM   #6  
Great thread! I tried cleaning up the ground but no go. I had to run a new wire from the top left screw of the module to the throttle body. Works great! BTW, the module is underneath the cruise control next to the master cylinder.

 
in2pro's Avatar
Administrator

Join Date: Apr 2008
Posts: 7,285
Austin, Texas

November 21st, 2012, 11:43 AM   #7  
re54drider Welcome to the forum
Thanks for following up with what worked for you

 
dedesylvie's Avatar
CF Beginner

Join Date: May 2014
Posts: 1

May 30th, 2014, 1:43 PM   #8  
thank you everybody, its working very good for me, make my day!!!

 
Dorlow's Avatar
CF Beginner

Join Date: Feb 2016
Posts: 1

February 14th, 2016, 6:18 PM   #9  
worked for me. i just disconnected the ground to the frame under the ABS module. (When I did that, the bolt broke in half indicating a problem there.) I then ran it around the front (in a plastic sleeve) to the negative battery terminal. ABS and TC work great now.

 
Tags
Search this Thread
Sponsors
Related Topics