Notices
Tahoe & Suburban The power, space, and brutal towing ability make the Tahoe and its longer sibling, the Suburban, arguably the best full size SUV's on the market today.

2013 Chevrolet Suburban
Platform: GMT 400, 800, 900

Service Traction Control - Stabilitrak and ABS light, Help

Old February 12th, 2011, 10:27 PM
  #1  
RJK
CF Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2010
Location: Upstate NY
Posts: 51
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default Service Traction Control - Stabilitrak and ABS light, Help

2007 Suburban 5.3 LTZ

Started up the burban tonight and I have Service Traction Control - Service Stabilitrak and ABS light is on, I'm sure they are all related any ideas?
I searched and found something about a dealer computer upgrade? Does this fall under my 2007 powertrain warranty?

Thanks-
RJK is offline  
Old February 12th, 2011, 11:14 PM
  #2  
Administrator
 
73shark's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: KC, MO area
Posts: 9,656
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

It might but your warranty book will tell you.
73shark is offline  
Old February 12th, 2011, 11:25 PM
  #3  
CF Senior Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 421
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

if you live in a cold environment, the problem may correct itself. some of the electronics in these trucks do not fancy the cold wet environments of the northeast.
blueinterceptor is offline  
Old February 14th, 2011, 7:31 AM
  #4  
RJK
CF Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2010
Location: Upstate NY
Posts: 51
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

I do live in the North East Near Syracuse, NY I drove 240 highway miles yesterday 40 degrees. I thought maybe a wheel speed senser has gone bad. I think that would affect the Traction Control - Stabilitrak and ABS.
I went to the self serve car wash gave all my wheels a good cleaning, disconnected my battery for 10+ minutes started it up and no lights or warnings until I tapped the brake pedal and they all came back.
RJK is offline  
Old May 15th, 2011, 4:08 PM
  #5  
CF Beginner
 
fire730's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: New Orleans, LA
Posts: 6
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Any more on this issue? Mine just did this and it's not clearing when restarting it. Mine is an 07 with 34k miles. About to go to the dealer in a week or so to get the dash replaced.
fire730 is offline  
Old August 5th, 2011, 9:17 PM
  #6  
CF Beginner
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 25
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Anything new on this? I have a 2007 Silverado LTZ doing the same thing?????
deepstuff is offline  
Old August 10th, 2011, 1:42 PM
  #7  
Official GM Rep
 
Join Date: Mar 2010
Location: Global Headquarters in Detroit, MI
Posts: 4,166
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

deepstuff,

I apologize for not seeing this thread sooner. I do not have any information on these lights coming on. Have you let your local dealership know about this issue you are experiencing?

Thank you,

Elizabeth, Chevrolet Customer Service
Chevrolet Customer Service is offline  
Old August 10th, 2011, 2:27 PM
  #8  
CF Beginner
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 25
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

I sprayed my hubs with a garden hose, blindly with the wheels on. The problem has now changed to intermittent. Almost off for a full day. I'll spray them again but now believe it could be corrosion or dirt on the sensors or sensor wheels??

Sounds exactly like the old style truck problem??

deepstuff is offline  
Old August 13th, 2011, 11:41 AM
  #9  
CF Junior Member
 
Jimbo B's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 33
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

I fought this problem for months, door locks, stabilitrack, traction control, gauges going dead or acting erratic, brakes dragging and applying themsevles, and transmission shifting HARD. My 07 Tahoe stayed at the dealership for 3 1/2 months before they figured it out. Here is a list of items they replaced that did NOT help.

Body control module
powertrain control module
Transmission control module
they checked all the connnectors between the Hi and Low speed LAN circuits.
They went as far as telling me that my DVD player which came in the truck was causing the problem... I called bull**** on it. Told them I wanted a factory rep involved and hired a lawyer. The rep got some high paid techs involved and they ended up replacing a terminating resistor in the wiring harness (by the spare tire) and the negative battery cable. It has not done it now for about 6 months.
Jimbo B is offline  
Old August 13th, 2011, 11:46 AM
  #10  
CF Junior Member
 
Jimbo B's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 33
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

See the thread " 2007 Tahoe has lost its mind...." its was the positive cable not the negtive that was replaced.
Jimbo B is offline  

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Service Traction Control - Stabilitrak and ABS light, Help


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: